miercuri, 15 martie 2017

Ședințe practice cu studenții Catedrei militare a Universității Pedagogice de Stat "Ion Creangă"

În conformitate cu "Programul de pregătire a militarilor în rezervă la catedrele militare" şi în scopul educaţiei militar-patriotice, astăzi, 15 martie, studenţii și cursanții catedrei UPS "Ion Creangă" au vizitat Brigada 2 infanterie motorizată “Ştefan cel Mare”.

Scopul acestei vizite a fost şedinţe practice la Instrucţia de foc și Pregătirea tehnică.
 Cu studenții catedrei s-au desfășurat exerciții practice de montarea și demontarea pistolului-mitralieră AKM.
Lectorul, locotenent major Sergiu Digori, ofițer din Brigada 2 Infanterie moto, a demonstrate și a explicat corectitudinea tuturor acțiunilor la demontare/montare a părților mari componente a armei. Studenții după ce au însușit materialul teoretic au executat practic aceste procedee. Clar că nu toți au reușit correct să manipuleze arma dar cu ajutorul militarilor brigăzii aceste dificiențe au fost înlăturate.

 Tot astăzi, cu cursanții catedrei militare, lectorul maior (r) Ion Pogoneț a desfășurat ședința practică la tunul MT-12. Fiecare cursant a văzut, a pipăit și a probat piesele tunului, recapitulînd materialul theoretic anterior.
 Desigur lecțiile practice sunt mult mai interesante decît cele teoretice din auditoriu.



 Colectivul pedagogic al Catedrei militare a Universității Pedagogice de Stat «Ion Creangă», fiind condus de șeful catedrei domnul general de brigadă (r) Vasile Grosu, ca întotdeauna depune un efort considerabil și profesionist pentru asigurarea Armatei Naționale cu cadre de rezervă bine pregătite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu